Simone Davies & Junnifa Uzodike

De Montessoribaby

Hoe je je baby omringt met liefde, respect en begrip

Liefde, respect, begrip en een verrassende rust bij de verzorging van een baby staan centraal in dit boek. In het Montessorisysteem zorgt de ouder voor activiteiten die de ontwikkeling van het kind stimuleren. Voor een baby betekent dat: less is more.

Er zijn minder spullen, maar er is ook minder haast. Doe het wat rustiger aan en voorkom dat je gehaast moet voeden of een luier verschonen. Daardoor creëer je een ‘ja’-ruimte waarin de baby de wereld veilig kan ontdekken. Daarna doe je als ouder een stap terug. Jij maakt de ‘ja’-ruimte gereed, maar gaat de baby niet bezighouden. In De Montessoribaby staan tips hoe je duidelijk en vriendelijk grenzen kunt stellen en voor een veilige hechting kunt zorgen. Je leest hoe je het beste met je baby kunt praten, en welk speelgoed en interieur de voorkeur hebben. Een onmisbaar boek voor het eerste levensjaar van je geliefde kind.

‘Een rijkdom aan praktisch advies hoe Montessori’s diep respectvolle benadering van baby’s toegepast kan worden.’

— Angeline S. Lillard auteur van Montessori, The Science Behind the Genius.

Simone Davies is de oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar blog, The Montessori Notebook, geeft ze adviezen over Montessori in de praktijk.

Junnifa Uzodike richtte, onder andere, een Montessorischool op in Nigeria. Ook startte zij de website Nduoma.com, met tips over een solide basis voor een goed leven.

De Montessori-baby | Simone Davies & Junnifa Uzodike | 18 x 24,5 cm | 288 pagina’s | hardcover | € 27,50 | ISBN 978 94 9309 558 8